Slow fashion

Slow fashion, eller langsom mote, har blitt en trend de senere årene. Men hva er egentlig slow fashion? Enkelt sagt, er det et motsvar til fast fashion. Fast fashion er også et relativt nytt fenomen. Tidligere var det vanlig med bare to motekolleksjoner i året, vår og høst. Nå blir det laget nye moteplagg hele tiden, og trendene endres nesten hver måned.

Fast fashion er klær som lages raskt, og som ofte er veldig billige. Samtidig blir fast fashion laget av dårlige materialer, og sydd av fattige folk med lav inntekt under dårlige arbeidsvilkår. Denne typen klesproduksjon er verken bærekraftig eller rettferdig.

Selvlaget mote

Slow fashion er et begrep som først og fremst brukes på klær du lager selv. Mange forbinder navnet med strikkeplagg. Når du strikker klær selv, i stedet for å kjøpe dem, ser du hvor lang tid det tar å lage et plagg. Ofte vil et plagg du har laget selv bli brukt mye lengre. For når du har lagt ned så mye tid på å strikke det, vil du gjerne beholde plagget lenge og bruke det ofte. Et mål med slow fashion er å få deg til å tenke mer over ressursene som går med til å lage klær. Det andre målet er å få deg til å kjøpe og kaste mindre klær.

Du kan selvsagt ikke strikke alle klærne dine selv. Det vil ta lang tid og være upraktisk. Men når du først skal kjøpe plagg, bør du satse på kvalitet. Med en nakd rabattkode, kan du kjøpe klær som er litt dyrere og som holder lenger. Bruk gjerne din nakd rabattkode på plagg som kan danne en basisgarderobe. Denne garderoben skal bestå av tidløse plagg som kan brukes i flere år. Velg gjerne plagg i naturmaterialer til basisgarderoben din. Deretter supplerer du bare med noen T-skjorter, topper og tilbehør for å følge moten og sesongen. Strikkeplagg og strikket tilbehør er også noe som kan tilhøre basisgarderoben, enten du kjøper plaggene med nakd rabattkode, eller du velger å lage dem selv.

Alle kan lære

Mange nordmenn er erfarne strikkere og begynner å lage sine egne skjerf, luer og gensere i ung alder. Andre lærer seg ikke å strikke før de er voksne, men den gode nyheten er at det aldri er for seint å lære seg å strikke. Strikking er veldig morsomt og avslappende, og du kan lage helt unike plagg som du ikke finner i butikken. Prøv slow fashion, og lag plagg som både varmer og varer.