Rett sko til motevisningen

Moteverdenen er en egen sfære som jobber heftig for å ivareta sitt rykte om upåklagelig stil og et unikt utseende. Skal man være tilstede på en motevisning, enten det er som kritiker, kjøper, modell eller arrangør, er det viktig at man tar seg ut som best man kan. Og skoene er, til tross for sin lave plassering, egentlig prikken over i-en på et antrekk.

Finn dine favorittsko
Nå er det hevet over enhver tvil at både kvinner og menn bør unne seg lekre, komfortable sko – og ikke bare ett par, heller. Livet er rett og slett enklere dersom man har et skopar eller flere, slik at man har noe som passer de fleste anledninger. Enten du elsker Ilse Jacobsen, fortrekker ett av Elles favorittpar fra Fashion of the Month i september eller sverger til Dr Martens fortsatt, er det viktig at du investerer i gode kompanjonger for dine undersåtter. Det er tross alt skoene som skal bære kvinnen og mannen.

Audience watching model on catwalk at fashion show, low section

Sko på nett
Mange kvinner i dag kjøper gjerne sine sko på nett for et ekstra stort utvalg og tilgang på alle de forskjellige merkene. Etter eksponering for ulike flotte, eksklusive merker gjennom serier og TV, som for eksempel Sex og singelliv, er det ikke rart bankkortet går varmt og litt til. Her strener vakre kvinner langs New Yorks gater i de stiligste antrekk og med de helt perfekte skoene – gang på gang! Det er ikke rart vi vanlige dødelige forsøker å injisere litt glamour i hverdagen, vi også.

Modellenes utfordringer
Vi har vel alle sett et moteshow eller flere der skoene har hatt en spesiell plass, og ofte ser man videoer på nett av modeller som går i absurde, sære og spesielle sko – eller faller med dem, er vel mer sannsynlig. I moteverdenen er helheten utrolig viktig, og da kan valg av feil sko til feil antrekk utgjøre forskjellen på «vinn eller forsvinn» – for hele designerens kolleksjon. Og modellene er de som med stolthet skal vandre over runwayen med disse lekkerbiskene på sine smekre føtter. Heldigvis går det som regel bra, selv om en del uhell har skjedd gjennom tidene.