Norske menns forbilder

 

Diskusjonen om hvordan vi vil, ønsker, håper at norske menn skal snakke, være, fremstå vil nok aldri finne en naturlig slutt. Smaken er som kjent som baken, og den er delt, sånn er det bare. Mens vi krangler høylytt om hvem som er mest tiltrekkende av Lothepus, Jarle Goli og Petter Pilgaard i årets Farmen for kjendiser, vil kanskje flere gi én av dem sin stemme, men ingen av dem kommer til å bli enstemmig valgt som den flotteste av dem. Her skal vi se på hvilke rollemodeller disse gutta har og har hatt å forme seg etter.

Åge Aleksandersen

Hele Norges rocker, med spisskjegg og solbriller, vår alles kjære trønder. Mannen trekker mot sitt 70. år og har dermed rukket å inspirere flere generasjoner med sin åpenhet, tøffe klesstil og myke stemme. Både sangtekster, look innen klær og hår samt hans likefremm1169px-Alexander_Rybak_on_the_2011_rose_march_tribute_in_Osloe måte å møte media på, har hatt innflytelse på mang en mann. Litt morsomt å tenke på er det at denne mannen kommer fra en ellers lite ansett taterslekt. Ikke rart han er mandig, kanskje?

Alexander Rybak

Her kommer en personlighet som er mer fløtepus, men på en veldig avslappet måte. Rybak er stødig, vanskelig å vippe av pinnen – og født i den hviterussiske delen av Sovjetunionen. Etter knappe åtte år i rampelyset, har hans lune sjarm og frie tankesett fått mange til å åpne seg og det kun i egenskap av å vise at også menn med myke stemmer og original humor kan bli lagt merke til. Etter å ha spilt både piano og fiolin siden han var fire år, er det mange som lar seg lokke til å lytte på hans smektende musikk, og Fairytale fra Eurovision i 2009 ble en farsott verden over.

OzzyOzzyChangingHands02-20-2010

En kort, og helt sikkert overflødig introduksjon: Ozzy er en britisk rocker som fant veien til Flower Power-USA midt på 70-tallet. Alle kjenner nok til Ozzy og hans legendariske musikk, få tenker kanskje på denne lett skrullete, tidligere doprøykende gamlingen som et glimrende forbilde. Ikke mindre har han inspirert rockefans og rockere i flere årtier med sin nonchalanse og sære humor – det viktigste er å ikke se for nøye på detaljene. Mannen har dog alltid gjort en heftig jobb med musikk, og hans svarte stil har inspirert til flere ulike fremtredende stilvalg over hele kloden.