Modellhår

En ting vi gjerne forbinder med internasjonale modeller, er en langt, fyldig å glansfullt hår. Noen av disse modellene har vunnet i det genetiske lotteriet, mens andre kanskje jukser med extensions. Ønsker du like fint hår som Victoria Secret-modellene? Da har vi noen tips til deg.

Behandlinger mot hårtap

Først og fremst vil vi trekke frem at alle har forskjellig hårkvalitet fra naturens side. Hårkvaliteten kan også forandre seg med årene, og påvirkes av hormonelle endringer, som for eksempel ved graviditet. Mange vil også oppleve å miste mye hår i perioder i løpet av livet. For noen skyldes dette eksterne faktorer som stress eller vitaminmangel fra ensidig kost. Tidligere supermodell Tyra Banks, er en av mange kjendiser som har vært åpen om hårtapet sitt. I Banks’ tilfelle skyldtes det en stressende periode i livet hennes. Når dette er tilfellet, kommer håret gjerne tilbake igjen når problemet er rettet opp. Andre opplever derimot varig hårtap i ung alder. Heldigvis finnes det hjelp å få, for eksempel på erfarne Nordic hair sine klinikker. De tilbyr både hårtransplantasjon og PRP-behandling som har hjulpet mange med å få fylden i håret tilbake. Hårtransplantasjon er nok kjent for mange, men PRP-behandling er ikke like mye omtalt. PRP er også kjent som vampyrbehandling og er svært populær i Hollywood. Behandlingen går ut på å injisere plasma fra ditt eget blod inn i hodebunnen, noe som stimulerer til vekst og gir gode resultater.

Bruk av extensions

Extensions kommer i mange former, og er en fin mulighet når man vil gi håret mer volum. Du kan få tak i semi-permanente extensions som keratinextensions og teipextensions, eller midlertige clip-ons. Vær oppmerksom på at dette gjør seg best for de som har naturlig tynt til normalt hår. Ved hårtap bør man unngå å belaste hårstråene og hodebunnen med ekstra vekt. Ved clip ons er det viktig at fargen er ganske lik ditt eget hår, og i samme lengde. Dersom det er forskjellig lengde, vil det være vanskelig å få det til å blandes godt inn i hverandre. Når det gjelder semi-permanente extensions, gir både teip og keratin et naturlig resultat. Fordelen med teip er at festene kan tas av og flyttes opp mot hodebunnen igjen, ettersom håret vokser. Keratinextensions kan du ha i håret noe lenger, avhengig av hvor sakte håret ditt vokser. Ulempen er dessverre at keratinextensions kun kan brukes én gang, på grunn av måten de festes på. Vær også bevisst på at vedvarende bruk av extensions år etter år, også kan føre til hårtap. Mange superstjerner som Kim Kardashian og modellen Naomi Campbell, har snakket ut om hvordan extensionbruken deres har ført til bare flekker i hodebunnen.