Interiørtrendene 2017

 

For mange kan det være en utfordring å velge ut farger, møbler og tekstiler når det er tid for å pusse opp hjemme, og det er forståelig. Vi overveldes av store valgmuligheter, mange ekspertråd og ikke minst det familie og venner vil bidra med. I både blader og på TV ser man ulike varianter man kan tenke seg, men ofte vil både budsjett, tilgjengelighet og de andre komponentene i oppussingen sette en stopper for disse drømmene. Her vil vi komme med noen enkle, relevante tips som alltid gjelder, og ikke minst hva som trender akkurat nå.

Årets heteste trender

Myke brunfarger er veldig populært i år, og det med god grunn – dette er en av jordfargene, og alle elementenes farger er på full fart inn i 2017. Av alle disse fargene, er det brunt som er mest fremtredende så langt. Som vi vet, går trendene rundt i sirkel og kommer tilbake 30-40 år senere, og det vi ser nå er nok delvis 70-tallets fargetoner som tas opp igjen i interiøret. Hvem husker vel ikke de grelle oransje og brune tapetene som var så populære for mer enn 40 år siden? Nå er fargene heldigvis mer nedtonet, og kombinasjonene er mindre skrikende – om du vil.

Tenk gjennom valgene før du handler

For å bli fornøyd i det lange løp, er det viktig at du velger noe du selv vil like – og da selvfølgelig noe du har lyst til å leve med over tid, som sagt. Dersom du velger rett når du velger møbler, blir resten av oppussingen både enklere og raskere, for mange av valgmulighetene blir begrenset til et overkommelig utvalg. I tillegg vet du bedre hvilken tapet du bør velge, hva slags farger som kan passe og ikke minst hvor mye av budsjettet som gjenstår. Det er tross alt enklere å spare litt på tapet og maling enn det er å leve med valget av feil sofa i 10-20 år.

Unngå disse feilene

Ikke velg det som er mest synlig i media og slikt du ser «overalt» hele tiden, for da er sjansen stor for at du henger etter trendene, og i tillegg vil du gå raskt lei av å se det samme uansett hvor du snur deg. Dette er for eksempel hvitt og grått i kombinasjon, da dette er veldig populære farger akkurat nå, og alle interiørprogrammene viser dette i spreke sammensetninger.