Bygg en scene for ditt eget moteshow

Å arrangere et eget moteshow, enten det er et lite show for familien, eller et stort show for hele kommunen eller enda større, krever selvfølgelig en scene. Og kommer vesla hjem og erklærer at hun skal lage et moteshow, vet vi hva som skjer – da er det bare å lete frem tommestokk og hammer, for da må du til å lage en scene og en catwalk. Her tipser vi deg om hva du bør gjøre – og ikke!

Planlegg jobben godt
Som alltid når du skal lage noe, er planleggingen halve arbeidet – eller mer. Med god planlegging går det både raskt og greit, i tillegg til at det gjerne blir billigere å bygge det du skal bygge. Da kan du gå på nett, der du finner byggevarehandler som Byggmax.no, der du kan bestille det du trenger for å ferdigstille scenen du har planlagt, siden du vet hvor mye materialer som kommer til å gå med. Kanskje du til og med kan få disse levert hjem, slik at du sparer deg turen til butikken.

Lei en scene om det trengs
Og skulle det gå helt galt med byggingen, eller at tiden ikke strekker til, finnes det heldigvis løsninger for å leie scener, som for eksempel fra Trondheim Lyd. Da får du også noen flere finurligheter som lyd og lys tilgjengelig også. Og det kanskje aller beste er at du har noen som kommer dit du er og setter det opp for deg. Fiks ferdig, raskt og enkelt – samtidig som de fjerner det når arrangementet er over!

Gjør bruk av hjelpen som finnes
Skulle du tenke at det høres ut som et stort, vanskelig eller tidkrevende prosjekt, er det bare å ringe etter hjelp. Er du heldig, vil kanskje en arkitektutdanning i nærheten ta det som en workshop, slik at studentene kan få erfaring samtidig som du får hjelp. Og skulle den planen feile, er det bare å kalle inn kavaleriet, for familien er forpliktet til å hjelpe deg, i alle fall om du jobber for dem i bytte. Så blir det snart klart for barnas fantastiske moteshow!